Apple Gaze Sequence 5 hands-on overview

0
4
Apple Gaze Sequence 5 hands-on overview


De Apple Gaze Sequence 5 gaat je zeker niet op dezelfde manier omverblazen als deApple Gaze 4. Toch is de nieuwe generatie het bekijken waard, mits je de enige grote upgrade hebt gemist op voorgaande horloges.

Terwijl de iPhone jaar na jaar erg hetzelfde aanvoelt, stopte Apple in elke Gaze-serie bijzonder veel moeite om het product écht beter te maken. Aangezien de Gaze 4 vorig jaar is gelanceerd, verwachtten we op voorhand echter niet veel van de 5.

Er is gelukkig een feature die onze aandacht trekt, en dat is het repeatedly-on show. Dit zorgt ervoor dat het slimme horloge in principe nooit volledig uitgaat. Dankzij de nieuwe schermtechnologie kun je altijd zien hoe laat het is en of je meldingen hebt ontvangen.

Al bij al blijft het echter een peperdure smartwatch, waardoor het van belang is of deze nieuwe serie ook echt zijn geld waard is. Wij gingen ermee aan de slag om te zien dat het geval is.

Apple Gaze 5 releasedatum en prijs

Apple Watch 5 review

(Image credit: TechRadar)

Het slimme horloge is naast deiPhone 11gepresenteerd. Catch als de nieuwe smartphonelijn van Apple ligt de Apple Gaze 5 vanaf vrijdag 20 september in de winkels. 

Voor de liefhebbers hebben we het volgende bericht: de Hermes-versie van de Apple Gaze 5 gaat in de verkoop op dezelfde dag als de andere Apple-apparaten, maar de Nike-editie verschijnt drie weken later, op 4 oktober om precies te zijn.

De Apple Gaze 5 is aangekondigd op 10 september en de 40-millimeterversie kost 449 euro bij de delivery. De 44-millimeterversie haal je in huis voor 479 euro. Het gaat om GPS-handiest edities. De versies met mobiel recordsdata superhighway verschijnen niet in Nederland en België.

De startprijs van de Apple Gaze 5 is trouwens voor de aluminium case. Deze case verschijnt in de drie bekende kleuren: Gold, Intention Sunless en Silver. Belangrijke toevoeging: de case is dit jaar gemaakt uit 100 procent gerecycled aluminium. 

Je kunt de Apple Gaze ook in roestvrij staal krijgen. Dit kost je minimaal 50 euro meer dan de aluminium versie. De volledige nieuwe titanium bandjes kosten je minimaal 749 euro.

De nieuwe Apple Gaze zal, mits de geruchten waar blijken te zijn, binnenkort beschikbaar komen in een White Ceramic-versie. De beginprijs zou rond de 1300 euro liggen.

Nieuw zijn de Nike-versies van de Apple Gaze met extra bandjes, loops en wijzerplaten. Ook Hermes modellen zien er op papier goed uit, maar het is nog niet bekend wanneer al deze versies naar de Benelux komen.

Accomplish en show

Zoals gewoonlijk verschijnt de nieuwe Apple Gaze 5 met een helder en levendig OLED-show. Het scherm is makkelijk afleesbaar en zit prima rondom onze pols.

Hier zit ook de grootste verandering in verwerkt: Apple heeft de ’til op om te activeren’ functie laten vallen, een feature waarmee je de tijd of een notificatie kunt zien.

We zijn altijd al onder de indruk geweest van hoe het horloge vrijwel altijd wist wanneer wij naar het apparaat aan het kijken waren, maar dat is nu allemaal voorbij. Je ziet met de nieuwe Gaze 5 alleen een helder, levendig OLED-show of een flink gedimd scherm met enkel essentiële informatie.

Hieronder zie je het verschil tussen het actieve show en repeatedly-on show:

Afbeelding 1 van 6

Aple Watch 5 review

(Image credit: TechRadar)

Afbeelding 2 van 6

Aple Watch 5 review

(Image credit: TechRadar)

Afbeelding 3 van 6

Aple Watch 5 review

(Image credit: TechRadar)

Afbeelding 4 van 6

Aple Watch 5 review

(Image credit: TechRadar)

Afbeelding 5 van 6

Aple Watch 5 review

(Image credit: TechRadar)

Afbeelding 6 van 6

Aple Watch 5 review

(Image credit: TechRadar)

In onze take a look at vonden we het nieuwe repeatedly-on show zeker een welkome toevoeging. We vonden het vooral fijn dat de smartwatch samenwerkt met de Workout-app, zodat je niet meer met je pols hoeft te bewegen om nuttige data te bekijken.

In een snelle scamper of intense exercise hoef je nu niet meer extra moeite doen om het schermpje te activeren, en dat is een grote plus. Het is echter onduidelijk in hoeverre applicaties van derden werken met het de nieuwe technologie van Apple. Daar zullen we in de volledige overview veel aandacht aan besteden.

Aple Watch 5 review

(Image credit: TechRadar)

Aple Watch 5 review

(Image credit: TechRadar)

Vrijwel salvage zo indrukwekkend vinden we de kijkhoeken van de Apple Gaze 5. Zelfs wanneer het scherm gedimd is en enkel data van het repeatedly-on show weergeeft, zie je vanuit vrijwel elke hoek de data die het show toont.

De 40- en 44-millimeterversies van de Apple Gaze 4 behoudt het bedrijf uit Cupertino voor de vijfde generatie. Dat is niet zo gek, aangezien Apple graag jarenlang aan hetzelfde achieve vasthoudt. Bovendien zou dit nóg meer verschillende bandgroottes creëren.

Apple Watch 5 review

(Image credit: TechRadar)

Dingen simpel houden maakt het voor derde partijen makkelijker om applicaties volwassener te maken voor de Gaze Sequence. We stellen het dan ook op prijs dat Apple vasthoudt aan de huidige groottes. 

Het achieve van de Gaze 5 is zoals verwacht: afgeronde randen met daarin de smalle speakers (die nu tegen rondetijden kunnen melden als je rondjes rent). Ook is de Gaze redelijk waterbestendig (5ATM), waardoor douchen met het horloge geen probleem moet zijn.

De grootste verandering van de Gaze zit hem in de gebruikte materialen: de Apple Gaze 5 is beschikbaar in keramische en titanium versies, om zo in meerdere prijssegmenten te concurreren met andere top class smartwatches en horloges.

Apple Watch 5 review

(Image credit: TechRadar)

De duurdere bandjes voelen prettig aan, maar heel erg onder de indruk waren we niet van de keramische versie toen hij voor het eerst verscheen enkele jaren geleden. Misschien moeten we dat even herformuleren – hij voelde zeker top class aan, maar niet top class genoeg om het prijskaartje van Apple te rechtvaardigen.

Misschien zijn we gewoon niet de doelgroep waar Apple zich op richt met deze peperdure versies. Hoewel de kosten van het titanium mannequin wel erg hoog liggen, kan een nieuwe materiaalsoort de upgrade naar de Gaze 5 voor sommigen het laatste zetje geven om over te gaan tot de aankoop.

Er is niet heel veel verschil tussen de Apple Gaze Sequence 4 en Sequence 5. Het is voornamelijk een update van het voorgaande mannequin, maar het grote show en afgeronde hoeken voelen nog altijd fijn aan rondom onze pols. Ook de uitgebreide keuze aan bandjes maakt het een prima optie voor iPhone-gebruikers.

Fitness functies

Apple heeft niet veel toegevoegd wat betreft fitnessmogelijkheden, simpelweg vanwege het feit dat er niet heel veel nieuwe hardware is om mee te werken. 

De ECG-video display blijft, maar dat was de headline van vorig jaar en de feature begint nu eindelijk medische goedkeuring te krijgen in various landen.

De veelgevraagde feature om je slaap bij te houden missen we nog steeds bij de Apple Gaze 5. Ergens is dat ook wel logisch, want de accuduur is niet echt verbeterd. Desalniettemin kun je wel ‘gewoon’ various fitnessoefeningen bijhouden op het horloge, evenals het bijhouden van je vooruitgang op fitnessapparaten.

Buiten dat we de echte bekwaamheid van de fitness-aspects pas echt goed in een sportschool kunnen testen, geldt hetzelfde eigenlijk voor dagelijks gebruik. We zijn ook erg benieuwd hoe goed de GPS-versie werkt in de echte wereld.

Apple Gaze Sequence 5 accuduur

Aple Watch 5 review

(Image credit: TechRadar)

Apple heeft wederom de batterijduur van zijn smartwatch niet verbeterd. Het houdt nog altijd astronomical aan de 18 uur die het bij eerdere Watches ook beloofde.

Hoe zich dit vertaalt in de echte wereld, inclusief de verbeterde processor, durven we nog niet te zeggen. We kijken er echter naar uit om te testen of de Gaze 5 zijn mannetje staat tegenover deSamsung Galaxy Gaze Attractive 2en consorten.

De grootste verandering is het repeatedly-on show. Vooral de toevoeging van dit show zonder een afname in batterijduur is opmerkelijk. We kijken dan ook uit naar de praktijktest, om te zien of de belofte van Apple stand houdt.

Voorlopig oordeel

Aple Watch 5 review

(Image credit: TechRadar)

Behoor jij tot een van de personen die zich hadden voorbereid op een écht gloednieuwe Apple Gaze? Cease dat enthousiasme dan maar in een doosje genaamd ‘2020’. De Apple Gaze 5 is namelijk een minieme upgrade van de Gaze 4 in heel veel opzichten.

Het grootste verschil en meteen dé reden om de Gaze 5 in huis te halen is zonder meer het repeatedly-on show. We verwachtten niet dat deze technologie dit jaar al op de Gaze zou verschijnen, maar het lijkt bijzonder goed te werken.

Eigenlijk moet je de Apple Gaze 5 zien als een Apple Gaze 4S met een nieuw scherm, waarmee hij een klein beetje anders is dan zijn voorganger.

Slecht is de Apple Gaze 5 alleszins niet. Alle verbeteringen zijn welkom, maar van Apple verwacht je nu eenmaal meer. Misschien moet Apple ook wel meer leveren, mits ze nog altijd voorop willen blijven in de smartwatch-industrie.

Be taught Extra

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.